fredag 8 augusti 2008

Gnäll

Åh vilken dag....
Jag har helt klart vaknat på fel sida idag. Inget känns bra. Jag kände det redan från början. Känner mig som en sur PMS kärring. Usch.

Vaknade stel och lite lätt ledbruten, har gjort det ett tag, samt att huvudvärken kommer och går. Behöver nog en ny säng men hur hittar man den bästa sängen för mig? Köper jag en så kan jag slå mig i backen på att det inte blir bra i alla fall, så jag vågar inte köpa någon. Suck. Ni förstår ju vart hän det barkar....

Kände mig ur irriterad när min man gjorde omelett till mig i morse, ni hör ju hur komplett galet jag beter mig. Borde gå och dra något gammalt över mig och vakna till en ny dag i morgon.

Är sugen på att måla garaget men det går inte i detta väder. Skulle gjort det när det var fint men då gnällde jag över att det var för varmt. Inte lätt att behaga "BantarUlle" idag.

Jag har 1000 saker som skulle behövas göras men jag "känner inte för det". har ingen lust med någonting. Skjutsade sonen till en kompis och fick dras med mig extremt sura dotter som var grinig för att hon inte fick leka med någon. Hon har bara lekt med någon 4 dagar av veckan 5 möjliga dagar. Så jag tyckte det var lillebror tur.

Sedan Jennys inlägg på min blogg för några dagar sedan har jag läst Annas blogg på nätet, vägen från 137 kg tror jag den heter. Så inspirerande läsning. Den metoden ville jag testa. Inte för att jag behöver banta för jag har ju gått ner. Men jag har lagt på mig några kg och de skulle jag gärna ta bort PLUS att jag så gärna vill bli kvitt mitt socker sug. Hennes diet skulle ju motverka detta. Så i måndags började jag. Men på kvällen blev det bio och restaurang och hela gänget köpte godis och jag kunde inte stå emot. Så i tisdags körde jag så gott jag kunde efter denna diet.
Det är inte lätt och min osäkerhet är stor, men jag försöker.

Jag brottas med mina känslor konstant. Är jag hungrig eller sugen. Jag åt en rejäl frukost kl 9, mellanmål kl 11, lunch kl 13.30 och nu är jag?????? hungrig? eller bara sugen. Mitt sug efter en macka, kaka, kex, glass, godis mm är enormt. jag är på gränsen till gråt hela tiden.

För att göra en jobbig sak jobbigare har jag mens. Då brukar jag ju vilja äta, timingen är perfekt, not! Att jag sedan har molande mensvärk och blöder jätte mycket för fösta gången på flera år gör ju saken helt outhärdlig.

Kan bara försöka intala mig själv att det är ytterligare en sådan där fas man ska igenom och att det är värst den tredje dagen. För annars vet ja inte vart detta kommer att sluta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, det är verkligen inte lätt att veta vad man ska äta eg men jag tror att man får försöka känna sig för lite. Sedan handlar det om att våga vara lite besvärlig när man är på restaurang och be dem ta bort något och lägga till något annat.

Förstår dig verkligen ang suget för det är skitjobbigt. Trodde att det skulle vara bättre nu men icke... men det handlar väl att tänka som med sopporna- är det värt att äta den här bullen?!?! och verkligen tänka sig för varje gång.

Och sådana där gnälldagar har jag också bara så att du vet :-) Kram- du fixar detta.

Lena sa...

Hej!

Jag har nu läst igenom alla dina inlägg... Det var en del. Lite skrämmande var det allt, är också rädd för att börja äta. Men för mig ligger det så långt fram i tiden (skall köra pulver till Lucia och är nu inne på dag 11). Mår bra, har inget sug efter mat, börjar bara tycka att det är lite tråkigt ibland. Men jag VET att jag klarar detta. Har länkat till dig från min blogg, hoppas det är OK.