tisdag 14 september 2010

Jösses

Ja vart ska man börja?
Veckan som ligger bakom fungerade inte så bra, vad gäller soppor i alla fall. Men jag har rört på mig mer än jag brukar. 1 timma Zumba på torsdagen och fler promenader, plus lite Zumba hemma i gillestugan.
I går var det back on track igen..men så jobbade jag sent, kom på att jag var tvungen att åka till affären på hemvägen för att köpa pynt till dotterns tårta. Och nog kom jag ut ur affären med mer än det jag skulle ha. Halvvägs hem slängde jag ut det genom bilrutan.
I dag är det 3 veckor tills jag fyller år, det borde jag väl kunna klara av? Det ger en liten knuff på vågen och möjlighet för en bra uppstart i rätt riktning.

Har försökt att lägga fokus vid motion i stället för mat och framför allt godis.. det har gått hyfsat bra tycker jag. Har ju rört på mig mer än på länge, men så har jag ju inte skött maten så bra, det brukar så hyfsat under dagen för att sedan totalt haverera på kvällen..
Att vara ensam hemma är så skönt men jag hanterar inte maten så bra då...

I dag känner jag ändå att jag är ganska nöjd med min insats. Jag har bakat bröd och bullar, cyklat fram till affären två gånger, lämnat in låneböcker, tvättat några tvättar och hängt tvätt. Gjorde en tårta till dottern i morse och nu har jag egentligen "bara" lite disk kvar och kanske hinner jag någon eller några fler tvättar. Helt ok.

Känner redan nu att magen protesterar och att hjärnan lever sitt eget lilla liv.
Får nog ta en soppa eller lite vatten...

2 kommentarer:

Soulsister sa...

Oh det där Zumba har jag hört talas så mkt om, är det kul? Jobbigt? Hur går det till? Jag avskyr ju gruppjympa - är det sån där masspsykos där alla ska knipa och hoppa samtidigt?

tack för din goa kommentar inne hos mig, känns skönt att man inte e ensam om sina tankar o känslor

kram

Lena sa...

hahah, skrattar åt katarinas masspsykos ovan... :) ser det framför mig!

Förstår att det är jobbigt att pulvra 100 % när man har ätande runtomkring sig, vet inte om jag hade klarat det.... Bra att du slängde det du köpt! Det här med att gå och lägga sig och vara nöjd med sin dag, vare sig det handlar om det man utfört, motionerat eller ätit/inte ätit är viktigt. Det märker jag nu när 98 % av dagarna ÄR nöjd. Tänkte inte på det innan, men jag var så himla bra på att klanka ner på mig själv och tala om för mig själv att jag är värdelös och inte klarar någonting. Hoppas du finner en lösning! Kram