lördag 17 juli 2010

Husvagnstripp

I dag ska vi städa färdigt och packa in våra saker i husvagnen. Det regnar så det är inte helt smidigt att springa ut och in med prylar men det ordnar sig.
Jag har tvättat intensivt i flera dagar, hade mycket tvätt liggande och det är alltid behövligt att tvätta undan lite. Dels för att man då har lite mera att välja på när man packar och för att det blir en massa ny tvätt när man kommer hem efter en vecka-10 dagar i husvagn.
Nu är sista maskinen igång och klar om en timma. Har köpt några små fläktar som sätter lite rotation på luften nere i tvättstugan, avfuktaren kämpar på men lyften står stilla. Men med små fläktar går det undan.

Problemet är att packa lagom, inte för mycket, då blir det tungt. Inte för lite, då blir det dyrt. SÅ måste man ev köpa det ute på resan.

Planen är att dra i väg framåt kvällen, vår camping är bokad från lunchtid i morgon söndag så vi har ingen brådska. Campingen för året är Gullbranna utanför Halmstad, vi är några färre i gänget som åker i år men många ändå. 7 familjer blir vi denna gången. Några av veteranerna kommer inte med pga att deras semester inte börjat ännu. Trist. Men vi kommer nog att få det skoj ändå.

Min mamma kom förbi och hjälpte mig med städningen för 2 veckor sedan, pinsamt! Men det blev så fint. Nu ska mamma kolla till våra blommor när vi är borta och då vill jag att det ska vara fint så hon inte blir ledsen över att vi är sådana grisar. Dessutom så är det ju så mycket trevligare att komma hem när det är städat. Så målet är att det ska vara i ordning på entréplan och i gillestugan i källaren. Våra arbetsrum i källaren får se ut som de gör.

Jag har plockat i ordning i badrummet och dammsugit där. Jag har diskat så det är någorlunda på bänken. Jag har tagit hand om mitt skräp på min min halva av sovrummet mm mm. Så det känns ganska ok.

Nu måste jag bara ta tag i packningen.... Det blir nog som vanligt när vi packar....vi kommer iväg sent i kväll! Fniss. Vi kan vara så långsamma.

Maten och vikten då?
Det funkar inte!
Jag kan inte motstå det goda och inte hålla det goda till minimum. I år har jag köpt en extra kylväska och två remmar. Dessa ska innehålla kakor, kex och annat gott som jag annars skulle gå och småäta av. Brukar göra mig ärenden in till vagnens skåp för att smaska i mig. I år ska det vara svåråtkomligt. Spännbanden ska göra att jag inte kan gå och småäta. Drastiska åtgärder men förmodligen det enda rätta.

Jag kan inte förstå varför det ska vara så svårt att hålla ett sunt förhållande till godis? Varför gör man så mot sig själv? Vet ju att jag inte är ensam om detta så varför finns det inte mer hjälp att få?

Ska försöka använda mig av matdagboken och viktklubb mera, det är ju bra hjälpmedel, men då får man inte fuska med det man lägger in. Godis mm....

Konstigt är det dock att jag inte får någon bättre självkänsla. Jag känner mig ganska exakt lika fet nu som jag gjorde när jag började med sopporna innan påsk. Då skiljer det ändå 20 kg fortfarande. Har gått upp lite sedan jag slutade med sopporna. Det är sladdrigt och slappt. Det hänger och fläskar över överallt. Det är inte snyggt. Volangerna "valkarna" är många och fladdriga. Modernt, jag vet men då gäller det klänningar på smala tonåringar..... Fniss.
Kan ju snart inte göra annat än att skämta om det, för annars bryter jag väl ihop i stället.

Hepp go vänner, nu har jag snackat skit länge nog. Nu måste jag ta itu med packandet annars kommer vi ju aldrig iväg!
Ha det så gott!

2 kommentarer:

Lena sa...

Hoppas ni får det jätteskönt på er campingtripp! När kommer du och hälsar på mig? :)

Kram

Maribella sa...

Hoppas din semester blir underbar!!
Och vilken bra idé med spännband - hindrar säkert flera kakor!

Kram