söndag 26 april 2009

Dag 1

Ojoj. hur ska detta gå?
I dag skriver jag dag 1, det är över ett år sedan jag började med XtraVaganza förra gången.
Kände mig desperat och tar till sopporna i några veckor. Har inte bestämt hur länge eller vad min målvikt ska vara denna gång.
Väger snudd på lika mycket som när jag började förra året, har några kilo till godo men inte många.
Undrar om jag orkar pulvra så att jag går ner 16 kilo? Ännu hellre ca 20 men det vågar jag inte hoppas på. Klarar jag 16 kilo så tror jag att jag kan använda de flesta av mina sommarkläder jag köpte förra året. Det är kanske rimligt?
Hittade mina invägningskvitton sedan förra året och så gick jag ner ca 10 kg den första månaden. Sedan gick det inte riktigt lika snabbt men ändå inte så långsamt heller, i alla fall inte när jag ser tillbaka i backspegeln. Men då tyckte jag att det gick långsamt.
Ser fram emot att kunna ha mina jeans utan att de skär in i hullet. de var så stora förra sommaren, nu skär de in. Suck.
Har två andra jeans i mindre storlek som ligger och väntar på mig. Min fina tunika som min man köpte åt mig ser jag också fram emot att använda igen. Mina beige 3/4 byxor, min fina jeanskjol, min snygga toppar. Åh jag måste klara detta.
En av mina vänner började för snart 2 veckor sedan, hoppas få se henne idag och se hur det går för henne.
Hon har inte lika mycket att gå ner som jag men det ska ändå bli lite skönt att ha en nära som förstår vad man går igenom. Vi kan stötta varandra.

Det är redan söndag och imorgon är det dags att jobba igen. Kort vecka tänker många... men jag jobbar ju bara 2 dagar och pluggar resten så för mig blir det ingen större skillnad.
Går fortfarande och oroar mig för tjänsten i höst. Vill få reda på om de kommer någon vart med det hela. När jag var på jobbet i början på veckan var inte rektorn där och de skulle ha träff på torsdag och fredag kring detta så jag antar att det inte är rimligt att få några svar ännu, men ÅH vad jag väntar.

En eventuell lösning som jag i nuläget hoppas lite på är att jag får jobba mina 40% som slöjdlärare på den skola jag är nu, och att jag resten av tiden får stå i bemanningspoolen. Det innebär att jag om allt går min väg, harm in hemsvisst på skolan där jag arbetar nu, jobbar där som slöjdlärare 2 dagar i veckan och sedan arbetar som "resurs" resterande 3 dagar, och skulle jag behöva vikariera på någon annan skola så gör jag det. Men det bli inte som att vara timanställd och bli uppringd samma morgon och kasta sig iväg. Nu ska jag ju ändå iväg och till vilken skola spelar inte lika stor roll. Det skulle kunna funka. Plus att jag får höra hemma där jag arbetar nu. Får se vilken lösning på problemet det blir, men jag jobbar hellre så som jag skrev nu än att tillhöra två skolor eller tre för jämnan. Svårt att förklara hur det funkar men så här är det i alla fall.

Nu måste jag snart rusa.
Ha det så gott.

3 kommentarer:

Lena sa...

Hoppas det kommer att gå bra för dig, du har ju klarat det förut så det finns ingen anledning till att du inte skulle klara det nu. Jag är ju på dag 4 och har idag gått in i ketonfasen. Mår bra så länge jag dricker mitt vatten och håller mig till mina normala pulvertider. Går jag över dem blir jag skakig. Hejjar på dig!! Kram

Vickenickan sa...

Jag håller alla mina tummar och tår för att du klarar det lika lätt som sist. För klarar dig det är jag övertygad att du gör. Önskar jag hade samma styrka som dig!! Girlpower ;)

Theresa sa...

Klart du fixar det!!! Var envis så klarar du det lätt ska du se!
Håller tummarna! =)