tisdag 8 juli 2008

Skärpning

TACK!
Hur gott är det inte att ha sina Xtra vänner på nätet. Ni är verkligen GULD värda.
Har ju haft det lite deppigt ett tag och har inte hanterat mat situationen alls bra.
Funderade på att gå på sopporna lite igen, men med den planering som nu råder så lyckas jag inte med det heller.
I dag lagar jag mat hela dagen, för i kväll ska vi äta mat med min mans arbetskamrater, igen.
Så hemmagjorda köttbullar blir det åter igen. Gästerna är amerikaner och de älskar mina köttbullar. Egenhändigt tillverkad potatissallad och lite annat smått och gått står också på menyn.

Men nu har det utarbetats en plan i min lilla hjärna.
Från början tänkte jag att jag omöjligt kan bli av med de extra kilon, som kommit de sista veckorna, snabbt nog. Sopporna skulle fram igen på helfart.
Nu tänker jag så här:
Om jag äter som jag ska på halvfart så är det nog förmodligen färre kalorier om dagen än när jag går och små äter och äter sådant jag inte ska äta. Så kan man fortsätta att gå ner i vikt på halvfart när man gått på soppor så borde jag kunna göra det nu när jag "svullat" också.

Så idag blev det keso och ägg till frukost, den gillar jag, enkel och god. En frukt till detta också.
Som mellan,ål har jag tagit en halv bar chokladMint. Den gillar jag också. Har inte utformat resten av dagen ännu, men jag vet att det blir köttbullar och sallad till middag och att jag kan ta min andra halva av min bar till mellanmål innan dess. Men lunchen??? Det underlättar inte när manhar mycket att göra och man hamnat helt ur tidsrytmen under semestern. Så hur jag ska hinna få i mig en måltid till innan vi åker till Skövde vet jag inte. I nödfall tar jag keso och ägg igen. Keson måste ätas upp innan den blir dålig. Ingen höjdar dag rent matmässigt men det känns som om jag är en röd tråd på spåren och att jag börjar ana vägen mellan trädstammarna. För en liten utflykt från vägen har jag nog milt sagt varit ute på.

Just nu sitter barnen i badkaret, de blev så sura för att de inte fick bara ute. Det är ju trots allt bara 15 grader ute plus att jag inte vill stå ute och kolla på när de badar. Jag tog mig en stund här i stället.
Nu ska jag fortsätta med min matlagning. Vilket himla meck. Måste ta med mig stekpannan för att värma köttbullarna i, det finns ingen ugn på min mans arbetsplats. Måste ta med skålar och annat också, för sådant finns inte. Så gud vet om jag får med mig allt. Ska utöver maten och diverse husgeråd få med mig leksaker. De besökande från USA ska vara här i Sverige i 5 veckor. Det svenska sommarvädret har gjort att de ofta sitter inne i lägenheten och deras två barn 3 och 5 år håller på att bli halvt galna. Så vi ska ta med lite leksaker så att de får lite att pyssla med.

Ja så det var dagens uppdatering.
Åter igen!
TACK alla ni som engagerar er och kommenterar. Det är så mycket värt och kan förändra en dag totalt.

3 kommentarer:

Marie/Sockergrynet sa...

Planering är toppen, nu är du på rätt väg!! Heja!

Theresa sa...

Ja men absolut, ist för amåätande så kör halvfart stenhårt! Då fixar du det!!!!
Själv har jag min andra upptrappningsdag och känner mig lika stor som när jag börjde! Känns verkligen som jag gått upp alla 33 kilo igen...
Lycka till, du fixar det!!!!
Kram

Vickenickan sa...

Oj vad du är duktig att planera. Här blir det mest att jag är duktig varannan dag :) Bättre det än ingen dag. Tränar lite smått oxå. Fast ärligt så har jag lagt det åt sidan lite nu när vi är lediga. Mannen börjar jobba på måndag så då blire skärpning här. Ha det...