måndag 12 december 2011

Igång

Började på riktigt med Mandometern för en vecka sedan. Fick ett matschema som kändes helt ok. Vi börjar försiktigt ochjag kommer att till en början äta portioner som inte är allt för små, detta för att jag inte ska bli för hungrig. Frukost, lunch och middag plus tre mellanmål. Äter lunch och middag på min Mandolean. Med hjälp av den äter jag lagom mycket och lagom snabbt. Mandolean vågen är redan inställd på hur stor portion jag ska äta så det jag behöver göra är att lägga på 30% kött, 30% grönsaker, 30% ex pasta och 10% sås. Sedan är det bara att äta. Vågen talar om i fall att jag äter för fort. En måltid bör ta 12-15 minuter och jag brukade äta på 5-7 minuter. Med jämna intervaller får jag skatta hur mätt jag känner mig. Detta för att reflektera över känslan, där i nuläget något rubbad.

För att inte sätta för hög nivå på allt nytt nu i starten så är målet till en början att jag ska gå 6000 steg per dag och då ska minst 1000 vara snabba. Stegräknaren som jag fått låna har koll på läget.
Den första veckan gick så där, jag ser verkligen var det brister. Jag är riktigt lat, har inte fått ihop 1000 snabba steg och knappt 6000 steg heller. Ändring på det.
Jag har haft svårt att följa rutinerna kring maten, varför? Jo för att jag inte är så organisrad, jag måste få bättre rutiner, förstår att jag skulle må bra av det men det är inget man ändrar på så snabbt. Så nu blir det nyantaget denna veckan.
Har sökt efter bloggar av människor som går igenom samma resa som jag men det fanns inte så många. Hittade en som jag började läsa men hu va trist den var. Några andra som jag hittade var ok men var om patienter som genomgått en Gastric operation och det kan jag inte riktigt relatera till.
Så jag ska försöka att hålla humöret uppe, ger detta en chans, hoppas att detta kan få mig Att klara av att ändram mina vanor.
Nu ska jag gå mina 1000 snabba steg innan jag får se på Bones.

2 kommentarer:

Lena sa...

Kan man få se en bild på vågen? Verkar väldigt spännande. Måste man vara med i det programmet eller kan man köpa en sådan våg själv? Kram å lycka till!! Ingen julshopping i Götet snart?

BantarUlle sa...

Ska se om jag kan fixa en bild på vågen i mitt nästa inlägg.
Man måste vara med i programmet för att få "hyra" en våg. Den finns inte att köpa vad jag vet.
Om du googlar på Mandolean så kan du få se vågen och läsa historier om några som lyckats. De som lyckats har ju som jag skrev gjort en op också men de tyckte att de hade en enorm nytta av att ha gått på mando innan operationen, att de fått chansen att ändra sina vanor. För det hade flera av deras vänner som opererat sig inte klarat av. De tär ju samma när man gå på sopporna, det funkar men efteråt så äter man som vanligt.

Tyckte att förändringarna var små och enkla men det var ändå svårt att leva efter. Men denna veckan hoppas jag att det blir bättre. Lite mer sporrad. Trots att jag känner att en förkylning är på ingång. Nyst hela morgonen och huvudet bultar och bankar.

Önskar verkligen lite julshopping i Götet men fasar för alla människor och dessutom är jag pank fram till den 23/12. Julshopping dagen före julafton????? Är det panik eller har folk handlat färdigt? Behöver ju fixa lite hemma också....suck. Jag vet inte hur jag ska få ihop det.