torsdag 25 mars 2010

Dag 4

Ja ni läste rätt.
Det är tredje gången i ordningen som jag skriver dag 4. Jag kör er period med soppor igen.
En kollega har börjat och vi peppar varandra, så ännu är det ok. Men det känns att det är inne i den jobbiga fasen i början. Jag är lite trött, grinig och yr, men jag får försöka få i mig lite vatten.
Det blev så här till sist. Det verkar inte som om jag kan hålla mig till två soppor och ett mål mat utan att fuska. Så nu försöker jag med ren kur med soppor ett tag. Min man försöker att få mig till att sätta ett mål men jag har så svårt för det. Det enda jag kan komma på är att jag gärna vill kunna använda samma sommarkläder som förra året. Har bland annat en jeansklänning som jag hemskt gärna skulle vilja kunna använda. Den var väl tight redan när jag köpte den så den är nog bara använd en gång. Hur många kilon jag skulle behöva gå ner vet jag inte. Att gå ner till samma som för 2 år sedan känns inte rimligt, det känns som en dröm. För att nå samma vikt som sommaren för 2 år sedan skulle jag behöva gå ner nästan 30 kg. Då gick jag ner 22-24 kg. Men om jag orkar så skulle jag gärna gå ner 20 kg. Men jag vet ju vad det innebär i tid. Pust.

Jag mår annars ganska bra. En envis förkylning biter sig kvar men annars är allt ganska bra tycker jag. Rent psykiskt mår jag bättre än på länge. Fortfarande känslig för motgångar men hämtar mig snabbare. Så jag hoppas att jag klarar sopporna lika bra denna gång. Så här bra har jag ju inte mått tidigare när jag provat sopporna, kanske är jag starkare. Eller så lurar jag mig själv, det återstår att se. Jag gör ett försök i alla fall. Min man stöttar mig fullt ut även om både han och jag inte tycker att det är så värst bra för kroppen att åka jojo så här. Att jag inte kan ta till sopporna varje vår utan måste hitta ett sätt att förhålla mig till maten. Men jag kände panik så det fick bli så här. Om inte annat så blir det förhoppningsvis en liten kick att gå ner lite.

Denna gången har jag hittills inte ställt mig på vågen varje dag. Vägdag blir på måndagar, så jag ska verkligen göra mitt allra bästa för att inte ställa mig på vågen mer än en gång i veckan. Ska bli SÅÅÅÅ spännande att ställa sig på vågen på måndag, även om jag är medveten om att det mest är vätska man går ner i början. Men det ger mig förhoppningsvis en liten extra kick att fortsätta. Önskar att jag hade fört någon statistik över min viktminskning för 2 år sedan. Minns inte hur mycket jag jag ner per vecka då. Tror att jag skrev lite men var finns dessa papper??? Städa kanske? Tror verkligen att jag borde göra det, något på mitt arbetsrum luktar inte gott.

Förra helgen var vi i Branäs och åkte skidor. Det var skoj men jobbigt. Är man otränad och väger närmare 100 kg så känns det i kroppen. Mina gamla slalompjäxor som jag tejpade förra året fick följa med i år också, men de höll inte.
Tur att ingen filmade mig när jag skulle ta mig tillbaka till bilen för att byta pjäxor.......
Kom upp till Branäs torsdag lunch. Köpte liftkort och började åka, det skulle dröja ca 5 timmar innan vi fick nyckeln till stugan. Åkte några åk, tog oss ner till gondolliften, tog av skidorna och märkte på en gång att något kändes konstigt. Ser ganska snart att höger pjäxa fått två sprickor. Åker liften upp och när jag ska ta på mig skidorna igen lossnar en stor bit från min pjäxa. Fniss. Jag bestämde mig för att gå ner för backen för att ta mig till bilen och byta till kompisens pjäxor som jag tagit med i fall om att....
Börjar min vandring, ner för berget. Väljer att inte gå i pisten utan mellan två pister. Det dröjer inte länge förrän även vänster pjäxa ger upp. Väl nere vid bilen och den låsta stugan. Har jag i stort sett bara innertofflan kvar i båda pjäxorna. Den ena pjäxans överdel fanns kvar men det var allt som fanns kvar av skalet. Det var kallt, blött och halkigt att ta sig ner med innertofflor i ca 50 cm snö kan jag lova. Att bära på skidor och stavar och halka runt och emellanåt trampa ner i djup snö måste sett lustigt ut. Väl nere i bilen fick jag bara på mig en av kompisens pjäxor, den andra gick inte att få på. Hade bara provat den ena pjäxan innan vi åkte....Gapskratt.
Saken blev ju inte bättre av att jag vid det här laget var i ett extremt behov av en toalett.

GUD vilken röra!!!! Men det ordnade sig. Jag fick ta på mig mina kängor, ta bilen runt berget och ner i dalen för att hitta en toalett och hyra pjäxor.
Vilken resa..... men kul har vi haft även om jag hade ont och var förkyld.

1 kommentar:

Lena sa...

Hoppas det funkar med sopporna denna gången! Känner så väl igen paniken... men jag skall ju lösa det på annats sätt. Nu är flygresa och hotell bokat, så nu finns ingen återvändo!

Haaha! Ser dig framför mig bylsandes ner för backen. Vilken syn det måste ha varit :) Kul att du kan skratta åt det i alla fall.

Massa kramar!