söndag 7 juni 2009

12 dagar kvar

Det är söndag och 12 dagar kvar, men söndagen är snart slut så det börjar närma sig 11. Gott, ser fram emot att få börja äta, men det går ganska bra med sopporna nu när jag ser slutet.
I dag har jag inte mått så bra. Har legat i sängen hela dagen, klev upp runt 17 tiden. Huvudvärk och lite öm i kroppen. Har druckit för lite i flera dagar så det är väl därför. Försöker dricka en del nu på kvällen.

Lillebror har haft hosta i flera dagar men inte mer än så, i går kväll kände jag att han var lite varm, men han hade hållit i gång med kompisar så jag visste inte om han hade feber eller ej. Han somnade under soffbordet efter att gästerna gått. Han hade feber, inget snack om saken, han fick alvedon och vi bar upp honom i hans säng. Han var stekhet hela natten. I dag har han mått bättre och vi har inte märkt av någon feber, men hostan är kvar. Mannen kikade jsut in och berättade att sonen har 38 i feber och att han stannar hemma i morgon. Men jag ska inte klaga, barnen har inte varit mycket sjuka under den sista tiden.

Vågen var inte lika snäll idag som i går men ändå positivt sedan förra veckan. Jag hade ju fuskat den veckan så förra veckan var det +0,1 kg, i dag var det - 3,4 kg sedan förra söndagen. Nu planar det säkert ut denna veckan. Så jag tror inte att jag når mitt mål som jag hade hoppats nå till midsommar. För att nå mitt mål skulle jag behöva gå ner 4-5 kg på 11 dagar. Det kan gå men jag är inställd på att det ingte kommer att funka så blir jag inte besviken. Målet hade varit att nå strax under min målvikt för att ha utrymma för något kilo som ofta kryper sig på när jag börjar äta igen. Men nu har jag mera tid att ta promenader denna veckan så med lite tur så når jag i alla fall mitt mål.

Jag har en konstig smärta i höger sida strax över höftbenet, vet inte vad det är, har haft det till och från under några veckor nu. Inte någon huggande smärta men det känns lite som håll. Det känns i bland när jag andas och framför allt när jag tar djupa andetag. Knepigt.
Hoppas inte det blir värre.

Hämtade ut mina nya glasögon i måndags. Jag kommer att lämna in dem i morgon igen. De ser inte bra ut. Jösses så knepigt optikern har monterat dem. Svårt att förklara hur de ser ut men jag gör ett försök. Det är bruna plastbågar jag köpt, längst ut i sidorna kan man se glipor mellan glas och både, det borde man inte kunna göra. Bågen har en konstig krök på ett ställe där de inte ska vara krökta. Så jag måste gå tillbaka med dem i morgon och i fråga sätta att de ser ut som de gör. Sådant gillar jag inte. Tycker inte om att behöva gå tillbaka och påpeka saker som inte är bra. Men det är bara att bita i det sura äpplet och ta tjuren vid hornen, få ändan ur vagnen och gå dit. Suck. Ska be en kollega på jobbet i morgon att ta sig en titt, hon jobbade hos en optiker innan hon pluggade till lärare.

Inga kommentarer: