tisdag 5 maj 2009

Dag 10

Oh what a joy!!!!
Har just insett att jag trätt några trådar fel i min väv. Har redan vävt en lång bit och har ännu längre kvar. Funderar nu på om jag ska väva de 45 cm som jag behöver till en kudde, knyta om och sedan väva resterande 45 cm till nästa kudde, det ska ju trots allt bli tyg till ytterligare två kuddar innan väven klipps ner. men kan jag göra så??? Måste forska i detta. Men det är knappast något man gör klockan tjugo över elva på kvällen.

Dagen då?
Tänk att några ynka årskurs treor kan förstöra en lektion så till den milda grad. När jag ser dem skulle någon lika gärna kunna vifta med ett rött skynke! Sabla ungar....
Nog för att det lätt blir kaotiskt i en slöjdsal med många elever, men aldrig ser det ut som när de går. Alla nålar samlade i några få lådor, överfulla. Sju saxar i en låda, femton pennor i en annan. Hela lagret av linjaler i ytterligare någon. Det verkar vara tävling vem som kan göra mest dumheter. Det ligger trådar från trådrullar ringlade runt solar och bord, får ofta klippa bort flera meter sytråd efter att de gått. GRRR MORRR.
Tur att det snart är sommarlov!

Ringde faktiskt på ett jobb utanför skolan igår. Eller berättade jag det redan igår?
I vilket fall, så har jag länge drömt om att jobba som textillärare två dagar i veckan och något helt annat resten av dagarna. Gärna i en tygbutik eller liknande.
Nu fanns det en annons i tidningen igår, en butik som finns på en annan ort i närheten skulle expandera och öppna en ny butik i en mindre stad nära mig. 75% tjänst. Skulle vilja ha 60% och kunna jobba mina 40% som slöjdlärare. Men hon som hade butiken trodde att det skulle bli svårt att kombinera eftersom hon behövde ha flexibel personal. Det förstår jag.
Men hon tyckte att jag lät intressant. Så jag ska skriva ett ansökningsbrev imorgon. Det kostar ju bara porto, värt en chans.

Sopporna då?
Ja kakorna har hägrat i skåpet hela dagen. I kväll på träffen som jag var på såg mackorna VÄLDIGT goda ut...mmmmmm.
Men hepp, här har inte kommit något annat över mina läppar än vatten, soppa och för första gången fröskalen. Omega3 så klart och ett Listerine mintoblat för andedräkten som min man påpekade inte luktade smulton.
Så nu funderar jag allvarligt på att lägga mig i sängen, kika om det finns något på Tv, om inte så lyssnar jag vidare på min ljudbok.

2 kommentarer:

Lena sa...

Skulle få panik bland så många ungar och ta den ene och slå den andre med... Ge mig ett tyst kontorsrum istället :) Skönt att det gick bra med sopporna idag. Kämpa på!! Kramar

Pulver sa...

Bra kämpat mot kakor och mackor :)