söndag 17 maj 2009

Dag 22

Ja, vad ska jag säga.
Klockan är 9 på morgonen en söndag, vad i all sin dar gör jag vid datorn redan? Har ingen aning.
Lillebror vaknade och hade kissat i sängen, fick ställa honom i duschen och gick själv ner för att försöka trixa lite med min mors MP3 spelare. Hon åker till Spanien på tisdag och önskade att hon hade en MP3 med radio. Jag köpte en på Claes Ohlsson i går som för tidig present till mors dag. men jag är ju inte så bra på att föra över musik, så jag får vänta på att mannen ska vakna så att han kan visa vad jag gör för fel.

Behöver väva sju kvart i timman i dag. I går fuskade jag med vävningen. Jag tog med en väninna till Skövde för en shoppingrunda. Hade egentligen inte pengar till det, men jag kände att jag var tvungen. Ville göra något roligt för en stund.
Som vanligt när jag åker i väg så där blir det inte så mycket med vattendrickandet, risken att inte få tag i en toalett i tid är överhängande. Drog i mig en massa vatten på hemvägen i stället. Resultatet....grymt ont i magen. Låg på badrumsgolvet en lång stund. Men till sist så gav det med sig. Sedan skulle jag hämta dottern på kalaset, hämta lite skivor hemma hos min mor och till affären för att köpa lite chips till barnen. De skulle ju titta på Melodifestivalen.

Somnade framför TV'n med barnen. Så det blev inget vävt i går.

I Skövde hittade jag en topp och ett matchande linne plus ett par 3/4 byxor. Känner mig ganska nöjd, toppen köpte jag på Vero Moda, det är inte en butik jag brukar handa i.

Har haft en jobbig vecka med sopporna, måste ju erkänna att jag fuskade lite igen. Kan inte förstå varför jag gör så mot mig själv. Det går ju så bra, jag ser att vågen pekar nedåt, har ju ett mål att nå, men så faller jag för de röster i mitt inre som säger att jag kan äta lite. jag vet ju att allt stannar upp och att det bara blir värre. Denna gången gick det ju bara en vecka sedan jag fuskade i förra veckan. hur ska detta gå? Jag skäms. Det är väl därför jag inte skrivit på några dagar.

Men jag kör full fart igen. Ska försöka att skärpa mig med vattnet denna veckan och att röra på mig lite mera. Men jag vet att jag ska åka på en liten resa till helgen så jag måste verkligen jobba massor med mina hemuppgifter denna veckan. Så nu måste jag stänga av datorn och väva lite innan det är dags för frukost.

Får inte glömma att berätta... i fredags eftermiddag ringde min rektor. Jag får stanna ytterligare ett år. Men min tjänst ser annorlunda ut än tidigare år. Jag kommer att arbeta 40% som textillärare resten av tiden kommer jag att stå i bemanningspoolen. Men inte som timanställd utan som fast resurs. Det innebär att jag vet vilka dagar jag arbetar, har inte bestämt om jag ska jobba 100% eller 80% i höst. Om jag beslutar mig för att jobba 100% så kommer jag att finnas till poolens förfogande tre dagar i veckan, då vet jag att jag jobbar tex 8-16 onsdag-torsdag, så vida jag inte hört något från någon skola om behöver mig så är jag kvar på skolan som jag är textillärare vid. En ganska ok lösning tycker jag.
Har ju sökt ett annat jobb, ett utanför skolan. Har länge sagt att jag gärna jobbar ca 2 dagar i veckan som slöjdlärare och resten av veckan med något helt annat. Nu fick jag chansen att söka just ett sådant jobb som jag skulle önska mig. Ett jobb i en textilbutik. Men den tjänsten är på 75% och hon som annonserade var väl inte så glad i att jag skulle vara upptagen två dagar, jag blir ju inte så flexibel då. Så jag får säkert inte tjänsten, man söka kan man ju alltid göra. Men det vore ju så skoj att få pröva.

Sonen vill gärna hjälpa mig med väven....det är ju snällt, men det går ju så långsamt då...plus att det är trixit att hålla koll på trampordningen.

Inga kommentarer: