onsdag 23 april 2008

Dag 30

Hälsenan har funkat någorlunda idag. Det är värst att komma upp och i gång när man suttit stilla en stund. Under kvällen har jag tagit Ipren och även smörjt med Zoon. Hoppas att det går över snabbt. Men det känns faktiskt ganska bra nu ikväll. Förmodligen tack vare lite medikamenter.

Så idag blir det ingen promenad. Är tveksam till om det blir någon i morgon heller. Ska till Jönköping med min mamma och det kommer att bli en del promenerande, framför allt i butiker, IKEA mm.

Är i kväll jätte sugen på att äta, tänker inte göra det men tycker verkligen synd om mig som inte får äta. Det är ju jag själv som gnäller över att jag ser ut som jag gör, det är jag som beslutat att gå ner i vikt och det är jag som bestämt mig för sopporna. Så jag borde inte klaga, jag har gått ner i vikt och det börjar synas. Men ändå så vill jag äta.

Jag oroar mig för att jag inte kommit in i det rätta tänket. Hur ska det gå när jag slutar med sopporna, jag vill ju inte gå upp i vikt igen. Och det kommer att vara SÅ viktigt att äta rätt. Jag som vill äta en massa goda saker. Det kommer jag säkert att kunna göra, bara jag rör på mig också. Det svåra kommer som alltid att vara att inte lägga för mycket på tallriken och äta för mycket onyttigheter. Men just nu kan jag göra listan lång på saker som jag vill äta.

Många kvällar när jag känt så här jag jag helt enkelt gått ut på promenad eller helt sonika gått och lagt mig. Har jag väl krupit ner under täcket så vill det mycket till för att jag ska komma upp igen. Men ärligt....klockan är bara 8 på kvällen, inte ens det. Så jag måste göra något annat.
Städa, tvätta och plugga är tre starka kort, men inget av dem tilltalar mig det minsta just nu. jag fryser och har trots allt lite ont. Jag tror att jag ska ta mig ett bad i stället. Då blir jag varm och go. Det är lättare att dricka vatten när man är varm och jag har lite kvar att dricka.

Så får det bli.

Inga kommentarer: