torsdag 15 maj 2008

Dag 52

Ja, det har varit en bättre dag i dag än i går.
Men just nu sitter jag på mitt kontor i källaren, gömmer mig här nere ibland. Det är långt från köket till exempel. Det är här jag har min dator så det brukar gå bra. Jag är grymt sugen på att äta något så fort jag går upp. Men jag ska inte äta, måste nå mitt mål snart, det är lite drygt 6 kg kvar. Skulle egentligen vilja ner lite till men jag har satt mitt mål och jag tror inte att jag ska fortsätta förbi det just nu. Då tror jag att jag inte kommer att klara av att fortsätta med sopporna och sedan bli besviken för att jag inte klarade ett nytt mål. Målet som jag satte redan första veckan får stå kvar. Provade en blus i dag på kappAhl i storlek 42 och det gick, helt otroligt, men sedan provade jag ett linne och det satt verken bra i storlek 40/42 eller 44/46 så det orkade jag inte ens lägga energi på att sura över. Men jag köpte ingenting. Det är svårt när man är pank. Juni månad kommer att vara katastrof ekonomiskt. Och jag som har bokat tid för klippning och slingning. Brukar göra det lagom till skolavslutningen.
Nya kläder står ju också på önskelistan. Men har man inga pengar så har man inte. I dag tog jag tjuren vid hornen och gick in i skoaffären med de fina skorna som jag hakat upp mig på. Tänk vad det kändes annorlunda idag. De såg nästan helt annorlunda ut. Fortfarande fina, men jag kan leva utan dem. Skönt att kunna släppa det.

Det är så många måsten just nu. Uppsats, sy kläder, göra andra läxuppgifter, tvätta mm. Den 21 måste uppsatsen vara klar. Den 28 åker jag till Linköping och tills dess måste jag sy ett par byxor, ett liv, något i trikå och ett plagg i raka stycken. Plus andra uppgifter som ligger och väntar tills besöket på Universitetet. Jag antar att det inte blir så mycket lugnare efter dessa två tillfällen men det drömmer jag om. Snart är det sommarlov!

Fick sitta i telefonen med föräldrarna till eleverna som var bedrövliga i går. Det tar alltid emot att behöva ringa hem till folk för att tala om att deras barn har misskött sig. Men det gick bra. Hoppas att jag slipper mera av det i framtiden.

Den förbaskade uppsatsen tar kål på mig. Jag fick som jag kanske skrivit tidigare en hel lista på saker att ändra. Men jag begriper knappast vad jag ska göra. Känner mig helt låst. Låter otroligt, men jag har helt kommit bort från den "akademiska" världen som man brukar säga. Det känns som om jag bara sitter och ordbajsar för att det så ska vara. Det är invecklat och tråkigt. Känner mig bara löjlig när jag gör det. Det hade verkligen behövts en dag till detta i morgon. Men se så blev det inte. Måste göra mera VFU=praktik. Så det blir till att göra det i morgon. Som om jag behöver mera att göra!!!

Näpp, nu får jag sluta klaga! Vem vill läsa en blogg med bara en massa gnäll. Skärpning på mig!

Fick mail från min chef. Min slöjdpartner i trä och metall har beslutat sig för att vara pappaledig i höst. Det innebär att han kommer att släppa de 30 % som han har på den ena skolan som vi jobbar på. Ingen har sökt tjänsten efter honom så nu letas det friskt. De hade fått napp och hittat någon som kunde tänka sig att jobba men bara en dag i veckan då han hade tjänst på en annan skola också. Nu fick jag frågan vad jag tyckte om att jobba 30% på en dag. Vad svara man på det? Jag har ingen aning? Då får jag mer tid till VFU och studier men kan ni föreställa er vilken dag och på en fredag dessutom. Det behöver inte bli dåligt men jag vet inte vad jag ska säga. Det vore bättre med en onsdag och vara ledig torsdag och fredag men man kan ju inte få allt som man pekar på! =) Jaja, vi får väl se hur det blir!

Uppsatsen väntar!

1 kommentar:

Marie/Sockergrynet sa...

Du skriver bara sex kilo kvar... det är ju INGENTING. Håll ut och fokusera på din målbild!! Du fixar det här och jag tror på dig!