söndag 18 maj 2008

Dag 55

Man behöver inte lägga ut en massa pengar och åka till Liseberg precis. Det är bara att ta en tur med mig så har man åkt berg- och dalbana så det räcker för ett tag skulle jag tro.
Humöret är så där kan man milt sagt säga. Dels så brukar eftermiddagar och kvällar vara tuffa rent matmässigt, är väldigt sugen. PMS gör som ni förstår inte saken bättre! Min omgivning duckar för tillfället.
Ändå borde jag känna mig gladare, det var ju ett ganska positivt besked på vågen i morse, det har rört på sig lite, lite. Nu återstår att se om det fortsätter. Vad skönt det vore om det börjar ge lite resultat igen efter två nästan helt stilla veckor. Då kanske jag kan få komma i gång med min upptrappning om 2-3 veckor. Det vore skoj att kunna äta lite sallad lagom till skolavslutningen. ÅH vad gott.

En sak som slår mig är att jag är så fixerad vid mat. Tänker ofta på det och lider ibland när andra sitter och äter. I går var det lite jobbigt när de andra åt grillat kött och potatisklyftor från ugnen. På kvällen åt de fruktsallad med smält choklad. Mmmmmm. Jag kände att mitt humör sjönk, men det blev inte uselt. Tänker att detta kan jag också äta någon dag. Grillat kött kommer inte vara något problem om några veckor. Sommaren har bara börjat. Det kommer att bli många fler chanser till grill och god mat. Men att jag är så fixerad vid mat och tänker på det oroar mig. Hur i all sin dag kommer jag att klara av att hålla min vikt? Jag som är så sugen på mat. Har mitt förhållande till mat verkligen förändrats? Jag förstår att jag kommer att ha mycket hjälp av min coach även under de kommande månaderna. Allt stöd kommer att behövas, vill inte återfalla mina gamla vanor. Men samtidigt är det ju den enda jag kan, allt annat kommer att vara nytt och ovant. Det ligger en lång tid av kämpande framför. Det är inte så att detta helt plötsligt slagit ner i min hjärna men det har inte blivit av att jag skrivit om det förrän nu. Men länge har jag varit så fokuserad på sopporna att jag inte har orkat se längre fram än så. Men man börjar på något vis ana slutet på sopplivet och förstår att livet efter inte kommer att bli lätt. Det håller inte att äta i smyg längre, att ta två portioner kommer inte heller att funka. Att äta en massa goda kakor, bullar, godis och mackor kommer också att vara uteslutet. Inte på så sätt att man aldrig mera kan äta detta men inte i den kvantitet jag gjort förut. Det är min relation till det smaskiga som jag tvivlar på. Det kommer att krävas stora förändringar i framtiden.

Har använt mig av soppdiet tidigare, med gott resultat. Men återbesöket i USA under 4 månader gav mig 10 kg av de förlorade 13 kg tillbaka. De är dessa och lite till jag lyckats bli av med nu. Denna gång ska jag nå mitt mål och jag vill stå kvar där när festyran lagt sig.

Men hu så allvarligt det blev. Men jag funderade lite extra på detta idag eftersom vi var bortbjudna i går och det bjöds på en massa gott. Det är förhoppningsvis inte sista gången vi blir bortbjudna och jag måste ha en strategi för liknande tillfällen i framtiden.
Men föst go vänner ska jag ta mig igenom soppträsket, därefter ta mig igenom upptrappning, efter det gäller en längre period av halvfart och först därefter är det dags för jämnvikt. Så varför ta ut detta i förskott?! Jo, är man som mig så måste man försöka att ha koll. Jag är nog lite schizofren, jag vill både ha koll men kan ibland lika gärna leka struts och stoppa huvudet i sanden. Samtidigt som det är viktigt för mig att ha koll och vill veta hur vad jag ska äta under upptrappning och halvfart, så kan jag ändå inte helt ta till mig det eftersom jag inte är där ännu. Hur sjukt låter inte det då?!

Men nog med svammel för idag, måste ju spara lite svammel till de närmsta 21 dagarna också. För det är väl i runda slängar så många dagar kvar på mitt soppande. I alla fall på helfart.
Ha det så bra!!

3 kommentarer:

Marie/Sockergrynet sa...

Du tog dig över ett hinder, att gå bort och se när de andra åt, men du klarade det!! Var stolt över dig själv!! Som du skriver så ska du inte äta soppa resten av ditt liv, du får snart börja äta.

Klart man tänker på mat, det betyder ju mycket i en människas liv, men det gäller att träna upp förhållningssättet. Jag tror på dig och att du fixar det här!!

KÄMPA PÅ!
kram

Vickenickan sa...

Vad duktig du är som klarar av att gå på bjudningar. Skulle jag aldrig fixa. Jag har kroniskt tackat nej till allt sånt den senaste tiden. Gi böcker så rekommenderar jag starkt den jag pratade om Pauluns shopping guide. Även Ola Lauritzon skriver bra böcker. Sen så finns det i de flesta gikokböcker lite info om gi. Jag har spenderat timtals av studerande av gi :) Kan säga dig att jag oxå är så besatt av att tänka på mat. Får nästan orgasm av att läsa mattidningar :) Kommer nog gå upp ca 20 kg första veckan typ :) Jo det är mycket vi ska lära oss. Jag är rädd för att dessa soppor var den lätta delen av allt detta. Snart kommer det svåra. Förhoppningsvis så slipper man sockerberoendet iaf. Det är min stora last. Sen att man överäter bara för att det är gott. Eller pular i munnen när igen ser. Det är ju bara sig själv man lurar. DUMT! Nä nuru gummen så ändrar vi detta sjuka ätbetende en gång för alla. Vi är bäst!
P.s. När kommer du förbi på kaffe då?? D.s.

Anonym sa...

Ha, ha det är väl därför vi har våra bloggar- för att underlätta något för vår omgivning och har någon stans där vi kan svamla hur mycket vi vill :-)

Du är stark som fixade det rätt så rejäla hindret, nu är det inte långt kvar- 21 dagar, shit det är ju ingenting när du väl har fixat dem. Det är så länge jag har hållt på totalt....

Och en annan sak, alt det goda kommer inte alls smaka lika fantastiskt som du tror att det kommer göra just nu. Det är bara vära dumma hjärnor som spelar oss ett spratt. Jag tycker det är taskigt av våra egna hjärnor att motarbeta oss på detta sättet- så det så! Kämpa på!