tisdag 27 maj 2008

Förmiddag Dag 64

Ja, vad ska man säga.
Stressen har börjat ta ut sin rätt, jag har huvudvärk och är hemma för andra dagen i rad. Problemet är bara att jag har så mycket att göra, så jag sitter och försöker att få allting gjort på en gång och det brukar bli samma resultat varje gång. Totalt kaos! Så var det igår, hela dagen gick och jag slet som ett djur, men när kvällen kom hade jag inte kommit någon vart. Typiskt.

På min utbildning ska vi sy kläder denna omgång, jag har lagt all min tid på min uppsats så nu ligger jag långt efter i min sömnad. Sprättade isär ett par relativt nya byxor storlek 46 som jag köpte precis innan påsk, planen var att lägga ut mina mönsterdelar i storlek 42 på dessa och få ett par nya byxor av mina gamla. Både billigt och praktiskt. Men se där gick jag på en nit. Där mina 42 byxor var lite vidare där var mina 46 byxor smalare och tvärtom. Det gick helt enkelt inte att lösa. SKITANS!! Var ska jag köpa tyg då? I vårt lilla samhälle finns bara en tygbutik och de säljer bara gardintyger. Men jag kanske kan göra en "Sound of Music" variant och sy något snyggt i just gardintyg. Nåja, hon hade ett linnetyg, fick ta det, jag avskyr linnebyxor, men vad gör man inte. Men problemen fortsatte att stocka sig under kvällen, så jag bröt ihop och gick och lade mig. I dag är huvudvärken ännu värre, jag är än mer stressad, dessutom är det kris för att vi ska ha en temadag på skolan på måndag och jag har inte hunnit fixa det jag ska tills dess och i morgon åker jag till universitetet tills på fredag. Ja jag tror inte jag behöver svammla mera, ni förstår säkert min situation.

Hur går det med Xtra då?
Vi hade träff 10 i går och för första gången var det inte roligt. Vi pratade om livet efter sopporna och jag vet inte om jag vill komma dit längre. Raffinerat socker och fett i den kombinationen var något man kunde unna sig max 1 gång i månaden. Allt ljust börd med socker i är helt bannlyst, det kan jag ju leva med. Vi kikade på recept och hur vi kunde ändra dem för att få dem "bra". Det var i mina "gamla" ögon inga dåliga recept, de var hämtade ur en tidning som heter "LagaLätt" och verkade ganska ok tycker jag. Men det var de långt ifrån, det fanns väl bra också men det mesta var fel. Byt ut det mot det, bla bla bla. Det verkar urjobbigt att äta rätt mat efter denna soppdiet. Hur ska jag klara det? Har tidigare använt mig av viktklubb på nätet och tyckt att den varit bra, den hade jag tänkt att fortsätta med när jag ska gå på jämvikt för att ha lite koll till en början, men nu blir jag osäker. Jag är ju livrädd att hamna i de vanor jag haft tidigare. Samtidigt som de är det enda jag känner att jag kan. De sitter ju i ryggmärgen.

Men vikten har ändå rört sig nedåt lite det sista. jag har oroat mig lite eftersom jag var väldigt aktiv i förra veckan men inte har alls samma möjlighet denna veckan. Men jag får försöka att ta igen det till helgen och veckan som kommer. Vi är bjudna på 30 år fest i Göteborg den 5 juni och jag hoppas verkligen att jag ska med lite tur och mycket motion nå min vikt tills dess och faktiskt kunna äta lite sallad från Tacobuffen. Det vore SÅ underbart. Men vi får se om det är möjligt. Jag borde klara av mitt mål tills skolavslutningen så Då borde jag få min sallad på kaffefat om inte förr. Målet i sikte alltså. Det konstiga är att jag inte känner mig särskilt glad över det. Gläds inte längre lika mycket över min viktminskning. Visst är det konstigt. Men jag antar att det har med min stressiga situation att göra. jag har plötsligt fått för mig att jag inte gått ner tillräckligt och att jag borde väga mindre. Samtidigt som jag vet att jag inte kommer att orka gå en dag till med soppor när jag nått mitt från början utsatta mål. Det är ju helt sjukt. När jag når mitt mål har jag gått ner nästan 22 kg, från nära 92 kg till 70. Jag är redan nu nere på ett "normalt" BMI. Men är ändå inte nöjd. Det verkar ligga i min natur att aldrig vara nöjd, det får väl vara mitt nästa mål, att jobba på att vara nöjd med det jag har och den jag är. Det är ett stort arbete.

Nu måste jag dricka vatten och fortsätta sy.

Inga kommentarer: